Lägesrapport: Träning

Det blev inga tävlingar för oss i år, men vi siktar på att vara tävlingsklara så fort Hundsäsongen 2013 börjar!

Vi tränar på för fullt, försöker passa på att spåra innan snön kommer och har även kört lite uppletande. När snön väl har kommit blir det ju ett långt uppehåll med skogsspår, det känns inte det minsta meningsfullt att låta en hund spåra om man plumsat fram i djupsnö. Däremot kommer vi jobba vidare med nosarbetet och även delmoment som att hitta och markera apporterna. Q har inga problem med att spåra i frost och snö, så jag planerar att flytta spårandet från skogen till typ parkeringsplatser i vinter. Vi får se hur det går!

Utöver "skogsarbetet" så jobbar vi på med lydnaden, har haft en riktigt bra period nu med stora framsteg, känns jättebra! Det är så roligt att träna med Qrius, han älskar att samarbeta och lära sig saker. I lydnaden har vi redan från början jobbat väldigt mycket med att dela upp momenten, detta dels för att det blir roligare för båda om man lyckas, och dels för att jag lättare ska se att det blir rätt gjort. Nu jobbar vi med att bygga ihop momenten mer och mer, ibland tävlingsmässigt och ibland inte, allt för att det ska vara roligt och spännande. Qrius vet att det är bäst att ha 100 % fokus på matte, för man vet aldrig vad som komma skall!

Här kommer lite bilder tagna i höst;

Långnos i spårskogen
 
Söt kille väntar på matte vid slutapporten
 
Uppletande - full fart ut i rutan!
 
...och en något mer passande hastighet, om man ska hitta något vill säga :o)
 
Lycklig kille har hittat en apport och flyger tillbaka till matte för avlämning!
 
Ett sånt här fint hopphinder har Ann-sofie och grabbarna. Jag erkänner att jag underskattade Qs hoppförmåga, nästa gång ska han få prova hoppa på "riktig" höjd istället!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0