Året som gått

När jag tänker tillbaka på mitt år 2011 består det av tre delar;

Guldus    -    Tomhet    -    Qrius



Guldus (Eurotop Ztorm's Golden Eye)



Året började med glada förhoppningar om ett spännande och härligt år tillsammans med min älskade Guldklimp. Tyvärr ville ödet annorlunda och en vecka efter sin tvåårsdag blev Guldus plötsligt väldigt sjuk.  Mindre än tre veckor senare tvingades jag ta farväl av min underbara Guldklimp.
När jag höll honom i famnen den sista gången kändes det som om jag aldrig mer skulle kunna vara glad. Jag hade förlorat min bästa vän.



Världens vackraste Guldus

Mer om detta och om Guldus finns att läsa på hans blogg, som finns kvar trots att den inte uppdateras längre.






Efter detta följde Tomhet.






Mitt i saknaden och sorgen kom jag i kontakt med Anja och fick veta att hennes vackra tik Linn skulle ha en sista kull valpar och i mitten av juni föddes de små. När de var drygt 5 veckor for vi ner och hälsade på i Arbrå, det var väldigt trevligt att få träffa Anja, Linn, de andra hundarna och såklart de små valparna. Jag hade redan bestämt mig för att färg eller kön inte spelade någon roll, jag ville ha den valp som var 'bäst för mig'. Och när vi hälsade på blev det tydligt för mig, vad Anja nog vetat ett tag, nämligen att den sobla pojken var Min valp. Några veckor senare var det åter dags för den långa resan ner till Arbrå, denna gång för att äntligen få hem min Qrius.



Qrius (Steadwyn Smart Stripes)





Hela tiden från första samtalet med Anja tills det att Qrius var 8 veckor kantades mitt liv av förväntan och glädje blandat med sorg och skuldkänslor.


Glädjen
över att snart få ha en hund hemma igen med allt underbart som det innebär.
Sorgen och saknaden efter min bästa vän.

Skuldkänslorna mot Guldus
och tanken på att han aldrig någonsin skulle kunna ersättas.
Skuldkänslorna mot Qrius, för att det inte var hans uppgift att fylla tomrummet efter Guldus.



Guldus är Guldus. Qrius är Qrius.
När Qrius väl kom hem var skuldkänslorna inget problem. Guldus är oersättlig och Qrius tog inte hans plats i mitt hjärta, utan han har tagit en alldeles egen plats där.



Inte en dag har passerat utan att jag tänkt på Guldus
och
inte en dag har passerat då jag ångrat att Qrius fick bli min nya vän.

Två fantastiska hundar, så lika på vissa sätt och helt olika på andra. Bägge med en given plats i sin mattes hjärta, för alltid.



DET gott folk, var mitt år 2011. Min förhoppning är nu att lära min underbara Qrius allt det jag lärde mig av min tid tillsammans med världens bästa Guldus.



 
Mina två guldklimpar


Jullov

Jag och Qrius njuter av vårt jullov!

I eftermiddags tog vi en promenad längs Storgatan och kollade på alla människor som handlade på mellandagsrean. Tro mig, det var en hel del folk ute! Vi stannade till en stund utanför en galleria för lite kontaktövningar, väldigt bra träning bland allt folk. Sen gick vi hem via Stadsparken där Qrius fick undersöka en lekpark och klättra in i dess borgliknande rutschkanebyggnad (svårt att förklara...) Lekparker är roliga när man har hund!!


Lite bilder från vårt jullov:



Qrius vilar framför granen, kvällen innan julafton (notera våra fina kompostgaller...)



Det har blivit en hel del snöbus och härliga promenader. Senaste veckorna har jag och Q dock varit lite oense om vad som är lämpligt promenadtempo; jag tycker inte att det är intressant att stanna en kvart vid varje hundkissfläck. På Juldagen lyfte Q på benet första gången, så hans plötsliga och obeskrivligt stora intresse för kissfläckar kan ju ha naturliga förklaringar...




Självklart myser vi en hel del, man får passa på när man har tid och ro. Har själv bestämt att 23 - 31 december är helt pluggfri tid, så jag och liten har haft mycket kvalitetstid tillsammans!




Sen har vi börjat jobba mer målmedvetet på lydnadsträning, jag har till och med plockat fram en klicker för att prova hur det är att träna med en sån. Roligt att komma igång med träningen efter ett motivationsuppehåll pga flytt och skolstress!



God Jul!


Valpar

Just nu finns det farligt söta valpar hos kennel Eurotop i Gällivare. Mamma till valparna är underbara Evita (SE UCH KORAD LP1 Eurotop Evita) och pappa är Preston (SE UCH TJH(FM) Sønderby's Kind of Magic). En mycket spännande kombination!

Efter jul planerar jag att fara dit och kolla på dom små, och då är det nog bäst om Gunnel räknar dom både en och två gånger när jag har packat mina väskor. För tänk så lätt det är att en liten ulltuss råkar följa med hem... Dessa två bilder har jag "knyckt" från Gunnel, fler finns på hennes hemsida och blogg.






En flicka (till vänster) och två pojkar (båda med söt bläs)




Kunde inte låta bli att titta på lite bilder från när Qrius var liten, närmare bestämt 5 veckor gammal, då vi var ner och hälsade på i Arbrå.



Var en livsnjutare redan då



Här ser ni varför han heter Qrius, som kommer från engelskans ord för nyfiken (curious)!



PytteQ visar upp sina vinklar



Fann sig väl tillrätta i sin framtida mattes famn



Kärlek vid första ögonkastet! ♥

6 månader, stadsbor och juletider


Qrius 6 månader, 13 december


Tänk att tiden ska gå så fort! Det känns så nyss som vi sa hejdå till Anja och tog med oss Qrius och Aquiles på den rätt långa resan norrut. Då var dom små ulliga knyten, vägde väl ungefär (knappt?) 5kg. Det känns som igår när jag tänker efter, men när jag nu lyfter upp Q känner jag att tiden har gått... Tänk att dom redan är ett halvår!


Sista veckorna har varit minst sagt hektiska, först och främst eftersom att jag och Qrius har flyttat hem till mina föräldrar i väntan på en egen lägenhet. Sen har det varit otroligt mycket i skolan (nu är det "bara" tentaplugg kvar).

Sedan månadsskiftet är alltså jag och Qrius "stadsbor" - jättespännande tycker liten, helt okej tycker jag. Tänkte försöka få med mig kameran ut på någon promenad i helgen och fånga vårt spännande närområde på bild.

Utöver flytten har vi hunnit med lite julmys, även om jag inte kan förstå att det bara är en vecka kvar till jul... På tal om jul; granen som står säkert skyddad bakom kompostgaller är också något jag tänkt fota (kompostgallrena är där pga att det bor två katter och en galen valp här).



Qrius hjälper till att julpynta, efter bästa förmåga...


RSS 2.0