Vinterbilder


Qrius och Lykke på isen vid en promenad längs ett skoterspår, innan vår underbara isväg vad plogad


I Luleå har vi något så fantastiskt som en isväg. Denna går runt staden, från Norra Hamn till Södra Hamn (med avstickare åt några håll), och är i sig en mycket god anledning att aldrig flytta härifrån. En solig helgdag ryms man knappt på isvägen, då den är uppskattad av många. Men på vardagarna får man ha den lite mer för sig själv och då finns där härliga vidder för busiga hundar att springa på. Följande fyra foton har jag fått låna av Lykkes matte Therese :-)


Kompisar!!






Min vackra pojke, full av bus och glädje



Förra söndagen for jag och Qrius tillsammans med mina föräldrar ut till stugan i Gäddvik. Vi tvåbenta halstrade korv och njöt av livet i solen, medan Qrius plogade/simmade fram i den djupa snön. Jag passade på att fota lite när vädret för en gångs skull var trevligt, tycker att det på senaste tiden antingen varit för kallt eller för snöigt. Måste ju föreviga lillkillen som växer, detta var dagen innan han "fyllde" 8 månader - han börjar bli stor!!



Min sötnos



Lillen fick som sagt ploga sig fram. På sina ställen var snön betydligt djupare än på denna bild, där han står och spanar på min pappa som hämtar ved


Qrius ♥ snö



Ibland måste man stanna upp och bara njuta av stunden (eller fundera på om det är värt att ta en jobbigare väg för att nå målet snabbare??)

Februari

Idag har jag och Liten varit på en underbar promenad på isen. Solen sken och termometern låg på -22, alltså bra mycket trevligare än det varit den senaste tiden, då den stadigt legat mellan -28 och -36... Jag har ingenting emot vintern som sådan, men när den är kallare än -30 kan jag inte påstå att jag njuter av att vara ute. Och även collies är tåliga med sin tjocka päls, blir det kallt om tassarna vid dom temperaturerna. Så förra veckan var det bara att plocka fram symaskinen och sy fleece-tossar åt Liten, så vi i alla fall kunde ta kortare promenader utan problem!

Men idag var det alltså betydligt trevligare att vara ute, här är lite bilder på Lillkillen som börjar bli stor.

























RSS 2.0