Tävlingslängtan

Oj vad jag längtar till nästa år, när jag och liten ska börja tävla!

Qrius är en riktigt duktig liten spårhund, jag är så stolt över honom! Nu har jag gjort spåren lite mer "avancerade" än i början och han fixar dom galant. Har provat räta vinklar, flera föremål och så har vi börjat köra med spårapporter ibland istället för leksaker. Han tar vinklarna mer stor säkerhet och plockar upp apporterna självmant (vilket i och för sig inte är så väldigt förvånande då han har ett föremålsintresse som heter duga).



Guldnosen


Lydnadsbiten går också fint, han är ju en busig liten gottegris, så det är inte direkt någon utmaning att motivera honom. Vi tar det dock lugnare med det nu, dels för att han är liten och sen även för att jag har mycket annat som tar tid just nu. Men efter jul hoppas jag att vi får mer tid att träna, då börjar han även vara gammal nog för mer "riktig" lydnadsträning tycker jag, även om vi självklart fortsätter leka in moment även då. Träning ska vara rolig tycker jag, för både förare och hund! 


Qrius kan mycket, men än så länge använder vi väldigt få kommandon. Dom kommer senare!




Vi blickar framåt och längtar till nästa år!


Uppdatering

Ojoj, nu är det nästan en månad sen jag uppdaterade bloggen sist! Men vi har det bra, njuter av dom sista dagarna av denna fantastiska höst. Igår "fyllde" liten 5 månader, han väger nu ca 17,5 kg och har passerat 50cm i mankhöjd. Jag kan inte förstå att det kan gå så fort, han var ju nyss ett litet ulligt knyte...





Vi jobbar på med träningen, Qrius är fantastiskt duktig på att spåra och han älskar det! Känns trist att det snart är vinter och därmed dröjer länge tills vi kan spåra igen, men å andra sidan finns det mycket annat roligt som man kan hitta på när det är snö. Och om jag känner min busiga valp rätt, kommer han att älska snön när den väl kommer... Igår hade han sitt första möte med vinter i stugan, då det var ett fint lager av glasklar is över vattnet i viken. Qrius tyckte det var väldigt intressant!



Vad är detta??



Hmm, det är ju vatten...



Märkligt... Bäst att smaka och se vad det är...



Men vad nu?




Mycket märkligt, men roligt!


I lördags var Qrius på sin första utställning, Norrbottens Vackraste Hund i Arcushallen här i Luleå. Det var en trevlig dag och lillen skötte sig helt fantastiskt bra, jag är så stolt över honom! Han tyckte det var spännande och roligt att vara på utställning, massa folk och hundar överallt. Domare Tuula Tammelin gav honom följande kritik;

" 5 månader. En trevlig och nyfiken valp med tillräckligt bra kontakt. Bra långa linjer. Bra uttryck. Välbyggd. Rör sig ivrigt. "

Han fick inget HP av domaren, jag blev inte riktigt klar på varför, men av mig fick han då högsta möjliga betyg för sitt uppförande och sin positiva inställning!





RSS 2.0